Winterbescherming

winterBananen

De Musa Basjoo is de meest geschikte banaan om in de volle grond te zetten. Wanneer het eerste nacht vorstje is geweest dan de bladeren afknippen. De beste bescherming is om er gaas omheen te doen en binnen het gaas stro.Gaat het heel hard vriezen dan om het gaas nog een rieten mat doen.

Aan de bovenkant kun je nog vliesdoek doen, dit is beter dan plastic folie want dan blijft er vocht in.

 

Palmen

De meeste tropische palmen moeten in de winter wel beschermd worden. Je kunt dit het beste doen met vliesdoek of een rieten mat. De palm Trachycarpus Fortunei die ik al sinds 2004 in mijn tuin heb staan hoeft niet meer te worden ingepakt. Alleen de eerste jaren moet dit wel worden gedaan. Het is wel oppassen als het sneeuwt en het gaat dan hard vriezen, dan moet het "hart" wel worden ingepakt. Alle andere soorten Palmen altijd beschermen met stro en /of rieten matten.

Wanneer je begint met een palm in de tuin te plaatsen dan kun je het beste beginnen met de Trachycarpus Fortunei of Wagnerius, dit zijn de beste winterharde palmen om mee te beginnen.

Yucca en Corduline

Deze twee altijd inpakken met vliesdoek. De Yucca Gloriosa kan wel tegen vorst.

Fatsia Japonica (vingerplant)

Staat bij mij al een paar jaar in de tuin, alleen als het heel hard vriest of het gaat sneeuwen doe ik er vliesdoek overheen. Anders wordt die niet ingepakt.